Campul de Flori
Până în secolul al xv-lea piata nu exista ca atare, în locul său a fost o pajiște înflorită cu grădini cultivate , de la care ii vine numele. Conform unei legende, piața ar trebui în schimb sa poarte numele Florei (femeie iubita de Pompei, care și-a construit lângă ea un teatru).
În 1456, Papa Callistus III-a a deschis zona, în contextul unui proiect mai amplu de reorganizare a întregii rione Parione. Această reînnoire a condus la consrtuirea a multor palate in special, palatul Orsini, care da direct spre Campo de' Fiori. Pentru acest motiv, piața a devenit un loc obligatoriu de trecere pentru personalități importante, cum ar fi ambasadori și cardinali.
Acest lucru a adus un grad de prosperitate în zonă: Campo de' Fiori a devenit o înfloritoare piață de cai, care a avut loc de două ori pe săptămână (luni și sâmbătă), iar în împrejurimi s-au construit multe hoteluri, hanuri și ateliere. Piata a devenit centrul a diverse activități comerciale și culturale. În Campo de' Fiori au fost execuții și pedepse cu frânghia. In 17 februarie 1600, a fost ars de viu filosoful și călugărul dominican Giordano Bruno, acuzat de erezie. În memoria filosofului, în 1888, a fost construit pe același loc un rug și un monument de bronz, opera sculptorului Ettore Ferrari.
Din 1869, piața este plina de viață datorita pietii pitoresti, a carei atmosfera este bine demonstrata in celebrul film Campo de' fiori, 1943, cu Anna Magnani și Aldo Fabrizi. Campo de' Fiori este singura piata istorica a orașului Roma, unde nu există o biserică.